Çalışma şeklimiz

 

Reklamlar ürünlerimizin finanse edilmesine yardımcı olur

Misyonumuz, dünyanın tüm bilgisini düzenlemek, herkes tarafından ulaşılabilir kılmak ve faydalı hale getirmektir. Google'da yaptığımız her şeyin temelinde her zaman bu misyon yer almıştır. Arama, Haritalar ve Gmail gibi ürünlerimizin birçoğunu herkes için erişilebilir ve ücretsiz yapmamızın nedeni budur.

Reklamlar, ürünlerimizi herkese sunabilmemizi sağlar. Her ne kadar Play Store'da uygulama, YouTube aboneliği, işletmelere yönelik araçlar ve Pixel telefon satışı yapsak da gelirimizin büyük bir kısmını reklamlardan elde ederiz.

Peki Google'da reklamcılık nasıl işliyor? Büyük-küçük, küresel-yerel farketmeksizin tüm işletmelere reklam alanı satarak para kazanırız. Bunun için başvurduğumuz başlıca iki yöntem vardır. Birincisi; işletmeler, Arama, Haritalar ve YouTube gibi çeşitli Google ürünlerinde reklam göstererek potansiyel müşterilere ulaşabilirler.

İkincisi; işletmeler, haber yayınları ve bloglar gibi bizimle iş ortaklığı yapan site ve uygulamalarda reklam alanı satın alabilirler. Bu durumda paranın çoğu iş ortağına gider ve içeriğinin finanse edilmesine yardımcı olur. Yani reklamlar yalnızca Google'ın değil, diğer birçok web sitesi ve içerik üreticinin de desteklenmesine yardımcı olur.



Yorum Gönder

0 Yorumlar